Кабмін показав зарплати міністрів у грудні

16 сiчня 01:18

Прем'єр-міністр Гончарук отримав в грудні 76 тисяч.

 

Кабмін оприлюднив зарплати 10 міністрів. Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заробив за грудень 2019 року 76 тисяч гривень, передають Українські новини.

Більше решти членів Кабміну отримав у грудні глава МЗС Вадим Пристайко - 234 тисячі гривень. Міністр Кабміну Дмитро Дубілет заробив 17 тисяч гривень.

Міністр Дмитро Дубілет на брифінгу заявив, що уряд публікуватиме інформацію про доходи міністрів на своєму сайті.

"На сайті Кабінету Міністрів буде щомісяця публікуватися дохід, який отримують міністри, їх заступники. Щоб не було цієї гри, коли ЗМІ запитали, ми відповіли, і постійно вирує дискусія", – заявив Дубілет.

Міністр також додав, що з'являться показники ефективності роботи міністрів. Саме від їх виконання і буде залежати рівень доходів.

Також на засіданні Кабмін встановив зарплатну сітку для топ-чиновників.

Тепер керівник державного органу (Апарат Верховної Ради, Секретаріат Кабінету міністрів, Офіс президента, апарати (секретаріати) РНБО, Рахункової палати, Конституційного суду, Офісу генпрокурора, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення) матиме посадовий оклад на рівні 37800 гривень. Керівник рівня міністерств і центральних органів виконавчої влади - 33600 гривень.

Міністри та їх заступники зможуть отримувати надбавки до 200% за ефективність роботи.

А новий мінімальний розмір окладу чиновників складатиме два прожиткових мінімуми (4204 грн, станом на 1 січня), а самі суми зарплат будуть прив'язані не до коефіцієнтів, як це було в 2019 році, а затверджені у гривні.

Раніше повідомлялося про те, що Україна посіла 15-е місце в світовому рейтингу мінімальних зарплат. Мінімальна зарплата в Україні в доларовому/євро еквіваленті перевищила "мінімалку" у Росії та Білорусі.

З 1 січня 2020 року прожитковий мінімум становить 2102 грн, а мінімальна зарплата зросла до 4723 гривень на місяць.

Сума заборгованості з виплати заробітної плати в Україні у 2019 році зросла на 21,8% і станом на 1 грудня 2019 року склала 3,221 млрд грн.