Кулеба розповів про підготовку візиту Зеленського в США

13 грудня 21:09

Підготовка до зустрічі триває всупереч зовнішнім обставинам.

 

США та Україна працюють над організацією повноцінного візиту президента України Володимира Зеленського в США. Про це у Вашингтоні заявив віце-прем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, відповідаючи на питання про недавню зустріч президента США Дональда Трампа з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, передає Голос Америки.

Кулеба також звернув увагу на те, що рівень підтримки України, що запропонований у новому проекті оборонного бюджету США, перевищує підтримку закладену в попередньому бюджеті.

Кулеба зазначив, що незважаючи на будь-які поточні події, "стратегічна природа партнерства між нами залишається непохитною".

Нагадаємо, раніше президент Дональд Трамп написав листа Володимиру Зеленському із запрошенням відвідати Білий дім. Однак переговори про візит українського президента до США довелося відкласти у зв'язку зі скандалом з листуванням президентів і ініційованою демократами процедурою імпічменту Трампа.

Перша зустріч двох президентів відбулася в кінці вересня в Нью-Йорку.

Детальніше про скандал, помилки Зеленського в спілкуванні з Трампом та їх наслідки для України читайте в матеріалі Юлії Мостової "Між стільцями" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".