Монобільшості "Слуги народу" в Раді вперше забракло голосів

12 вересня 17:15

Депутати не змогли ухвалити рішення про скорочення терміну підготовки законопроєкту до другого читання.

 

У Верховній Раді IX вперше від початку каденції забракло голосів для прийняття рішення. Це сталося під час голосування щодо скорочення терміну підготовки до другого читання законопроєкту №1061 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг".

Рішення підтримали лише 223 народних депутати з 226 необхідних для його прийняття.

"Історичний момент. Вперше в Верховній Раді монобільшості не знайшлося 226 голосів і рішення НЕ прийнято", - повідомила у своєму Facebook представниця "Центру протидії корупції", народна депутатка Олександра Устінова ("Голос").

Голосування відбувалося пообідді (о 16:14), що могло вплинути на кількість присутніх у сесійній зали. За півгодини кількість депутатів збільшилася, свідчать дані поіменного голосування.

На позачергових парламентських виборах "Слуга народу" отримала 43% голосів, завдяки чому змогла отримати найбільше депутатських мандатів. Таким чином пропрезидентська партія сформувала в Раді IX скликання монобільшість – вперше за історію незалежної України. Так, "Слуга народу" за партійним списком провела до Ради 124 депутати, ще 130 висуванців політсили перемогли у мажоритарних округах.

29 серпня спікер парламенту нового скликання Дмитро Разумков оголосив, що фракція "Слуги народу" працюватиме на правах парламентської коаліції.