Навесні закінчимо децентралізацію, потім будуть місцеві вибори - Корнієнко

15 вересня 12:17

Вибори в Києві можуть відбутися після прийняття нової редакції закону "Про столицю".

 

Перший заступник керівника фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко підтвердив можливість проведення виборів до місцевих органів влади раніше запланованого терміну.

"Навесні ми закінчимо децентралізацію. Потім будуть вибори...", - зазначив Корнієнко в інтерв'ю LB.ua.

При цьому заступник голови фракції "СН" оцінює нинішній стан реформи децентралізації як "доволі робочий" для її завершення.

"За децентралізацєю добра спадщина, щодо якої ми багато спілкувалися (з попередньою владою - ред.)... Нам провели презентацію того, що зроблено, що не зроблено. Зрозуміло, що не зробленого більше. Але загалом стан доволі робочий для завершення", - додав він.

За словами Олександра Корнієнка, перспективні плани переважно внесено, а там, де їх немає, Офіс президента України поставив головам ОДА завдання зробити їх.

Коментуючи проведення виборів у столиці, представник пропрезидентської політсили повідомив, що дату їх проведення поки що не визначено.

"Чи будуть вибори відразу після прийняття закону "Про столицю", ще треба дивитися... Змінюється його (Києва - ред.) статус у відповідності до зміни закону "Про столицю". Тому є підстави переобирати владу", - пояснив співрозмовник журналістів. Водночас, за словами Корнієнка, загальна децентралізація також має завершитися першими місцевими виборами.

Нагадаємо, чергові вибори до місцевих органів самоврядування мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

У команді президента України Володимира Зеленського анонсували проведення адміністративної реформи, щоб розширити повноваження влади місцевого рівня. У пропрезидентській партії "Слуга народу" на разі немає єдиної думки щодо дати проведення місцевих вибрів, адже ключовою умовою для їх проведення там називають завершення процесу децентралізації.

Докладніше про новий етап реформи децентралізації читайте в матеріалі Ярослава Жаліло "Чи з іскри полум'я займеться? або Сім викликів для нового етапу децентралізації" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".