Рада розробляє третій пакет по боротьбі з коронавірусом — Арахамія

03 квiтня 21:50

Депутати планують прийняти новий бюджет на 2020 рік на позачерговому засіданні Ради.

 

Позачергове пленарне засідання Верховної Ради може відбутися в найближчі середу або четвер (8-9 квітня-ред.), припускає голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Прогнозую, що це може бути середовище або четвер", - сказав Арахамія у п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Інтер".

Він розповів, що в даний час йде робота над змінами до держбюджету України на 2020 рік і над пакетом законопроектів про пільги для бізнесу.

"Нам все одно треба приймати бюджет в новому вигляді. І у нас напрацьовується інший пакет, це вже, здається, третій пакет по боротьбі з коронавірусом... Ми зараз напрацьовуємо разом з усіма фракціями спільне бачення ... пільг, які ми можемо надати бізнесу", - зазначив Арахамія.

Крім іншого Рада на позачерговому засіданні також може розглянути в другому читанні законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. На сьогодні до закону подано 5 тисяч поправок.

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 березня проголосувала в першому читанні за законопроект 2571-д про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом. Другою умовою було прийняття закону про ринок землі, який парламентарії прийняли в цілому в цей же день.

Раніше Зеленський підписав закон про забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусу.