Разумков не знає термінів початку роботи системи "Рада-4"

07 вересня 06:31

Разумков додав, що на впровадження та налагодження системи у будь-якому випадку піде якийсь час.

 

Точні терміни початку роботи у Верховній Раді України електронної системи "Рада-4", яка повинна запобігти випадкам навмисного неперсонального голосування депутатів, поки неможливо вказати, заявив спікер українського парламенту Дмитро Разумков 6 вересня в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"Якщо ми повертаємося до "Рада-4", я, на жаль, поки не зможу конкретно назвати час, коли ми це зможемо зробити, але я впевнений, що це просто необхідно робити. Розмови про те, що коли треба буде голоси, а коли не треба – якщо ти не ходиш на роботу, то на твоє місце прийде інший працівник, інший народний депутат, який знайде час і буде нарешті виконувати ті обов'язки, які йому необхідно виконувати для цієї держави", – заявив спікер.

Разумков додав, що на впровадження та налагодження системи у будь-якому випадку піде якийсь час.

Відзначимо, що система "Рада-3", розроблена і встановлена раніше у залі засідань українського парламенту, має так звану "персональну кнопку", яка не дозволить депутатам голосувати за кого-небудь, крім себе.

3 вересня Верховна Рада України включила до порядку денного сесії і направила до Конституційного суду для отримання висновку законопроект № 1027 про дострокове припинення повноважень народного депутата за "кнопкодавство". За таке рішення віддали свої голоси 279 депутатів.