"Слуга народу" сплатить адвоката для супроводу обвинувачених у корупції депутатів

29 жовтня 15:38

В тому числі і підозрюваних у хабаництві в корупційному скандалі в фінкомитете.

 

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що партія найме адвоката для представлення інтересів своїх колег у правоохоронних органах в рамках кримінального провадження за фактом можливого отримання хабара у розмірі $ 30 тис. чинними народними депутатами.

"Ми беремо одного адвоката, і цей адвокат, за запрошенням будь-якого правоохоронного органу, супроводжує будь-якого депутата від "Слуги народу" і вони йдуть, і повністю співпрацює зі слідчими органами", - сказав Арахамія на брифінгу в середу.

Він зазначив, що майже на сто відсотків впевнений, що його колеги по фракції не здійснювали ніяких корупційних злочинів, однак додав, що слідство повинно бути незалежним, а правоохоронні органи самі розберуться з подією.

18 жовтня члени комітету податкової політики проголосували "проти" винесення на розгляд Ради доопрацьованого законопроєкту, що ліквідує "схему" з посередниками, яка за даними ЗМІ пов'язана із близьким до олігарха Ігоря Коломойського народним обранцем Антоном Яценком.

"Керівництво фракції Слуга народу підозрює, що якщо не всі, то деякі з 11 депутатів "прикурили" по 30 тисяч доларів за відмову знищувати цей схематоз", - заявиви ексдепутат Сергій Лещенко, а голова комітету Данило Гетьманцев публічно анонсував партійні санкції щодо "відступників".

У середу вранці, 23 жовтня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара по 30 тис. доларів одинадцятьма народними депутатами, членами комітету.