Суд скасував мільйонну заставу для Садового

05 грудня 02:24

Меру Львова обрали саму м'яку міру запобіжного заходу.

 

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала запобіжний захід, який львівському міському голові Андрію Садовому було обрано в першій інстанції.

На засіданні в середу, 4 грудня, колегія суддів обрала Садовому найм'якший запобіжний захід – особисте зобов'язання, повідомляє прес-служба ВАКС.

Скасувавши заставу в розмірі понад 1 млн гривень, суд частково задовольнив клопотання захисту мера Львова.

21 листопада прокурори САП оголосили Садовому підозру у зловживанні владою. 27 листопада Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 1 млн гривень застави і зобов'язав мера Львова до детективу, прокурору, слідчому або до суду на першу вимогу.

Андрія Садового підозрюють у зловживаннях під час операцій із земельними ділянками на території Рясно-Руської сільської ради Львівської області. НАБУ стверджує, що дії Садового завдали державі збитків на суму понад 93,5 млн гривень.

Львів планував побудувати великий індустріальний парк площею майже 25 га в мікрорайоні Рясне-2 ще в 2016 році. Тоді ж Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом продажу 20 га землі керуючій компанії СТОР (дочірня компанія нидерладнского гіганта нерухомості виробничого призначення в країнах Центральної та Східної Європи), звинувативши міську владу в тому, що ціна суттєво занижена. Наприкінці 2017 року Садовий заявив, що Львівська міськрада і Рясно-Руська сільрада "знайшли порозуміння і компроміс у питанні погодження меж". Його мали затвердити міська і сільська ради, а потім Верховна Рада, але парламент так і не розглянув це питання.