Тищенко під час засідання Верховної Ради затверджував свої передвиборчі банери у Зеленського

02 червня 20:39

Судячи з листування депутата, президенту бігборди не сподобалися.

 

Народний депутат з фракції "Слуга народу" Микола Тищенко на засіданні Верховної Ради у вівторок намагався затвердити свої банери у президента Володимира Зеленського. Процес спілкування зняв кореспондент видання "Буквы".

Так, на відео видно, як Тищенко надсилає адресату Володимиру Зеленському кілька банерів і просить їх подивитися. "Так буде ок?", – запитує Тищенко у нього.

Пізніше Тищенко вже у спілкуванні з якоюсь Светою Ш про зйомки цього тижня згадує, що Офіс президента просив його не починати бордпрограму.

"Щодо бордів ми ж після офісу вирішили, що без партійних бордів поки. Президент дзвонив просив не починати бордпрограму", – пише Тищенко.

Тищенко листувався з президентом під час засідання Верховної Ради
Тищенко листувався з президентом під час засідання Верховної Ради

Також Тищенко отримав під час засідання контакти ректорів кількох університетів.

Крім того, нардепу написав такий собі Вітя Кулик зі скаргою, що директор Оболонського ринку "не дає торгувати Жанні і Кобі".

Тищенко листувався з президентом під час засідання Верховної Ради
Тищенко листувався з президентом під час засідання Верховної Ради

Можливо, йдеться про Віктора Кулика, директора компанії "Конкорд", яка належить ресторан "Три Вилки", що входить в "сім'ю ресторанів" Тищенка.

ЗМІ писали, що Тищенко всупереч рішенню акціонерів незаконними шляхами відновлював Кулика на посаді директора підприємства. Саме після цього, Тищенко нібито став здійснювати управлінську діяльність в ресторані "Три вилки", "продовжуючи не виплачувати його співвласникам прибуток і вганяючи підприємство в борги".

Через кілька годин "Буквы" також опублікували фото вже розміщених по Києву передвиборчих бігбордів Тищенка:

Пізніше Тищенко офіційно заявив про намір брати участь у партійних праймеріз кандидатів на пост мера Києва.

"З огляду на досить жвавий інтерес киян і журналістів, хочу повідомити: я йду на партійні праймеріз. Я відчуваю потужну підтримку киян як столичний мажоритарник і не можу їх підвести!", - написав Тищенко в своєму Instagram.

Він додав, що виступає за "нові підходи, за нові і чесні правила, за нові ідеї і смисли".

View this post on Instagram

Зважаючи на досить жвавий інтерес киян та журналістів, хочу повідомити: я йду на партійний праймеріз. Я відчуваю досить потужну підтримку киян як столичний мажоритарник і не можу їх підвести! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Разом з тим хочу звернутись до всіх колег, хто виявив таке бажання. Пропонуймо конструктив! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Друзі! Вірю, що для усіх учасників праймеріз буде періодом народження нових ідей та шляхів досягнення, навколо яких об'єднаються кияни. І незалежно від того, хто переможе серед нас, перемогу насамперед здобудуть кияни, які підтримають партію Слуга народу на виборах до Київради та кандидата на посаду міського голови! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Я виступаю за нові підходи, за нові та чесні правила, за нові ідеї та сенси. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ P. S. Пішов агітувати колег та ділитись своїми напрацюваннями.

A post shared by Николай Тищенко (@nikolaytyshchenko) on Jun 2, 2020 at 8:20am PDT

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Зеленський під час своєї пресконференції заявив про те, що підтримає кандидата від власної партії "Слуга народу" на виборах київського міського голови, якого оберуть на внутрішньопартійних праймеріз.

Пізніше члени парламентської фракції "Слуги народу" Олександр Ткаченко та Олександр Дубінський повідомили про наміри взяти участь у праймеріз, на яких президентська партія повинна визначитися з кандидатом у мери Києва.

Але напередодні стало відомо, що вакантну посаду міністра культури може зайняти Олександр Ткаченко. Президентська фракція на засіданні в понеділок, 1 червня, ухвалила рішення про підтримку його кандидатури.