Ткаченко відповів, чи буде Коломойський впливати на нього на посаді глави Мінкульту

03 червня 23:25

Депутат вважає, що олігархові культура не дуже цікава.

 

Народний депутат від "Слуги народу", кандидат на посаду міністра культури Олександр Ткаченко, який більше десяти років очолював медіахолдинг "1+1 Media" вважає, що олігарх Ігор Коломойський не зацікавлений у впливі на нього.

"А як ви вважаєте, у Ігоря Коломойського є великі інтереси у сфері культури?" – запитав, відповідаючи на питання "Радіо Свобода", чи буде, на його думку, Коломойський намагатися просити його про певні послуги, Ткаченко.

На уточнення, що міністерство, яке він може очолити, займається також і інформаційною політикою, тоді як Коломойський - власник каналу "1+1", Ткаченко сказав: "Я вже рік працюю політиком, і в принципі мій вибір був свідомий. Щодо роботи з Ігорем Валерійовичем: я з ним працював понад 10 років, безумовно, його добре знаю, але культура (сфера культури), і ті інтереси і виклики, які існують у сфері культури, мало стосуються інтересів пана Коломойського".

Нагадаємо, раніше Ткаченко розповів про перші кроки, які планує зробити на посаді міністра.

Також 3 червня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс у Верховну Раду подання на призначення нових міністрів. Відповідні документи вже опублікували на сайті парламенту.

Так, Шмигаль пропонує призначити:

Ольгу Стефанишину віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції;

Олександра Ткаченка - міністром культури та інформаційної політики;

Романа Абрамовського - міністром навколишнього середовища і природних ресурсів України.