У Кабміні з 80%-ю ймовірністю очікують затримання в. о. голови ДФС Мирослава Продана

09 липня 19:14

У СБУ стверджують, що у них є аудіо- та відеозаписи, які доводять те, що Продан порушив закон.

 

Сьогодні, як повідомило DT.UA високопоставлене джерело в уряді України, за ініціативою управління по боротьбі з корупцією СБУ і під процесуальним керівництвом ГПУ, було проведено ряд обшуків у вінницькій ДФС. Під час обшуків затримано голову вінницької ДФС Руслана Осмоловського, якого в даний час доставлено до Печерського районного суду Києва для визначення запобіжного заходу.

Нагадаємо, що Осмоловський був першим заступником вінницької ДФС в період, коли її очолював Мирослав Продан.

"Затримано Осмоловського по довготривалій справі, яку відкрито у 2016 році по подіях 2015 року. Можливо, справа пов'язана зі збором і експортом волоських горіхів. Але чиї це горіхи - Руслана Осмоловського, Мирослава Продана або Ігоря Кононенка, - доведеться об'єктивно розбиратися", - повідомляє джерело.

Як повідомляє те саме джерело, сьогодні також були проведені обшуки у водіїв Продана. В СБУ стверджують, що у них є аудіо- та відеозаписи, які свідчать про те, що Продан порушив закон. В уряді з 80%-ю ймовірністю очікують, що управління по боротьбі з корупцією СБУ під керівництвом Павла Демчина зробить відповідні кроки безпосередньо проти в. о. голови ДФС.

Нагадаємо, що 25 червня міністр МВС Арсен Аваков анонсував "хрестовий похід" проти контрабанди на митниці. За його даними, втрати від півтора десятка контрабандних схем складають - 105 мільярдів гривень на рік.

Раніше своєю постановою Кабмін ліквідував "чорну сотню" і ввів поліцейські патрулі для цілодобового контролю над роботою митної служби.