Засідання ВАКС у справі Насалика почалося з відводу головуючого судді

26 листопада 21:55

Колишньому міністру енергетики інкримінують недостовірне декларування.

 

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду, що розглядає провадження щодо Ігоря Насалика, відвела головуючого суддю. Насалика, який обіймав посаду міністра енергетики та вугільної промисловості в уряді Володимира Гройсмана, звинувачують у декларуванні недостовірної інформації, повідомляє прес-служба суду.

У ході підготовчого засідання у вівторок, 26 листопада, голова колегії повідомив, що один з адвокатів обвинуваченого рекомендував його до призначення на посаду судді ВАКС під час конкурсу в 2018 році. Також головуючий суддя розповів, що періодично спілкувався із захисником обвинуваченого під час участі в програмі "Адвокат майбутнього" позаминулого року.

У зв'язку з цим прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив про відвід головуючого судді, і колегія задовольнила його клопотання.

Як повідомлялося, 8 листопада САП скерувала до ВАКС обвинувальний акт стосовно ексміністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика. Йому інкримінують ст. 366-1 Кримінального кодексу (недостовірне декларування). За даними слідства, в 2014 Насалик позичив у фізичної особи 1,25 млн доларів, але не вказав ці кошти у своїй декларації.