Засідання Верховної Ради 14 січня: онлайн-трансляція

14 сiчня 10:13

Дивіться онлайн-трансляцію засідання Верховної Ради на DT.UA.

 

Верховна Рада України на засіданні у вівторок, 14 січня, планує попередньо схвалити законопроект про внесення змін до Конституції України щодо скасування адвокатської монополії. Розглянути відповідний проект закону депутати запланували першим питанням.

Також у порядку денному парламенту на сьогодні законопроект про внесення змін до статті 85 Конституції України щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України. Згідно з цією законодавчою ініціативою, Президент пропонує дозволити Раді для здійснення своїх повноважень створювати відповідні консультативні та дорадчі органи.

Депутати мають підтримати заяву Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва щодо авіакатастрофи літака МАУ, яка трапилася 8 січня в Ірані.

Відповідно до порядку денного, Верховна Рада має намір перейти до другого читання невідкладного президентського законопроекту №2589 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо Фонду розвитку підприємництва". Цей документ передбачає до джерел фінансування спеціального фонду державного бюджету на 2020 рік кошти від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб із спрямуванням на забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва.

Окрім цього, 14 січня Рада планує розглянути питання про дострокове припинення повноважень народного депутата Ірини Венедіктової.

Зазначається, що депутати мають підтримати низку ратифікацій та проектів постанов, які потребують підтвердження парламенту.