Зеленський написав свою першу колонку для журналу

12 грудня 15:10

У ній президент, зокрема, визначив національну ідею.

 

Президент України Володимир Зеленський підготував свою першу авторську колонку з моменту його обрання президентом, в якій говорить про п'ять складових "формули майбутнього" для України. Згідно з інформацією видання НВ, вона вийде у спецвипуску журналу "Світ у 2020", присвяченому прогнозами світових лідерів думок на 2020-й рік.

У своєму першому матеріалі глава держави визнає, що зараз наша країна не може претендувати на глобальне лідерство "у розмірах території, військової міці та обсягах видобутку корисних копалин" або ж "у технологіях та промисловому потенціалі".

"Але ми точно можемо стати краъною, яка найдинамічніше розвивається. Країною з найшвидшим темпом позитивних змін - не тільки в економіці, але й у всіх сферах життя. Можемо довести, що неможливе можливе. Довести це друзям, ворогам, але насамперед - самим собі", - стверджує Зеленський.

За його словами,"формула майбутнього для України" складається з п'яти складових:

Перша - мир. "Без миру ніякого розвитку бути не може. Ми хочемо миру на наших умовах. Тобто з поверненням Україні територій і наших людей".

Друга - "ефективні інститути і прозорі правила гри, обов'язкові для усіх". Сюди він включає перемогу над корупцією і справедливі суди, рівність усіх перед законом, захист прав власності.

Третя - інвестиції: "...знадобиться прибрати непрохідні бар'єри і непотрібні регулювання, що гальмують розвиток бізнесу".

Четверта - "якісно інша інфраструктура": "І це не тільки дороги, хоча дороги - в першу чергу. Це все те, що допомагає людині жити і добиватися успіху в Україні. Інфраструктура медична та освітня, цифрова та енергетична, фінансова та комунальна"

І п'ята - народовладдя. "Не декларативне, а реальне. Механізм, який дозволить людям впливати на рішення влади - від рівня громади до рівня президента".

"Вступаючи на посаду президента, я говорив про те, що наша національна ідея – об'єднавшись, зробити неможливе. Тільки це дозволить вийти на глобальний рівень і розмовляти з усім світом на рівних", - заявляє Зеленський.

Зазначимо, що будучи кандидатом у президенти і пізніше ставши главою держави, Зеленський довгий час уникав спілкування з журналістами і, зокрема, не хотів відповідати на стратегічно важливі питання про розвиток країни. Першим повноцінним досвідом його спілкування зі ЗМІ став так званий пресмарафон у жовтні.