Facebook буде позначати повідомлення ЗМІ, які контролюються державою

05 червня 12:03

Спочатку позначки з'являться на сторінках, а потім – і в повідомленнях у стрічці новин.

 

Соціальна мережа Facebook почне позначати повідомлення, опубліковані ЗМІ, які контролюються державою. Рішення про те, чи підпадають ЗМІ під цей критерій, будуть прийматися на основі фінансування та структури медіакомпаній, а також відкритих джерелах звітності про них.

"Ми забезпечуємо більшу прозорість цих видавництв, тому що вони поєднують вплив медіаорганізації зі стратегічною підтримкою держави, і ми вважаємо, що люди повинні знати, якщо новини, які вони читають, виходять від видань, які можуть знаходитися під впливом уряду", - написав у своєму блозі глава відділу кібербезпеки Facebook Натан Глейхер.

Відмітка спочатку з'явиться на сторінці ЗМІ, а потім – і в повідомленнях, які з'являються в стрічці новин. Визначення Facebook для ЗМІ контрольованих державою було розроблено у співпраці з експертами та організаціями в галузі ЗМІ, управління, прав людини. ЗМІ, які будуть відзначені як контрольовані державою, зможуть оскаржити цей статус.

Серед ЗМІ, які отримають маркування в четвер, - Russia Today, Sputnik, Xinhua News і Philippine News Agency.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: У деяких регіонах суттєво подорожчали продукти харчування – констатує АМКУ

Раніше деякі співробітники Facebook запланували провести віртуальний страйк на знак протесту проти рішення генерального директора Марка Цукерберга не реагувати на ряд суперечливих постів президента США Дональда Трампа.