General Motors і Honda спільно розроблять два нових електромобіля

03 квiтня 01:07

Дві компанії вирішили співпрацювати через спалах коронавірусу.

 

General Motors і Honda Motor заявили про те, що вони спільно розроблять два нових електромобіля для Honda і вивчать нові способи розширення своєї співпраці. Про це повідомляє Reuters.

За словами представників компаній, нові автомобілі будуть використовувати батареї GM і будуть збиратися на заводах GM в Північній Америці. Honda планує почати продажі автомобілів в США і Канаді 2024 року.

"Ми ведемо переговори один з одним щодо можливості подальшого розширення нашого партнерства", - заявив у своїй заяві Рік Шостек, виконавчий віце-президент американської Honda.

GM і Honda вже співпрацюють в області технологій автономних транспортних засобів і паливних елементів. Компанії спільно працювали над створенням автономного транспортного засобу під назвою Cruise Origin для контрольного підрозділу GM, що належить мажоритарному власнику.

В рамках останньої угоди Honda буде використовувати технологію допомоги водієві без допомоги рук GM, продавану GM як Super Cruise. Honda також включить телематичні послуги GM Onstar в електромобілі, розроблені спільно з GM.

Нагадаємо, що раніше японська компанія Kubota представила концепт безпілотного електричного трактора. У компанії стверджують, що зараз в країні стало менше фермерів, їм доводиться обробляти великі площі землі, допомогти в цьому може нова розробка. Розробка отримала назву "Трактор Х", її вже представили на виставці в Кіото.