Вчені розповіли про планети з більшою різноманітністю життя, ніж Земля

23 серпня 13:32

Дослідники змоделювали кліматичні умови на декількох екзопланетах.

 

Вчені з Чиказького університету змоделювали потенційні кліматичні умови на екзопланетах, які були знайдені у Всесвіті, і з'ясували, що деякі з них більш придатні для життя, ніж Земля. Зробити це вдалося за допомогою програмного забезпечення ROCKE-3D, розробленого Інститутом космічних досліджень ім. Годдарда, повідомляє "Популярная механика".

Дослідники відзначають, що основним критерієм відбору потенційно жилих планет є наявність в океані механізмів підйому глибинних вод до поверхні. Модель циркуляції океану дозволила виявити критерії, найбільш важливі для розвитку біосфери на екзопланеті.

Більш висока, ніж на Землі щільність атмосфери, більш низька швидкість обертання планети і наявність на ній континентів - ось що може зробити екзопланету придатною для проживання. Симуляція показала, що потенційно вже існує ряд таких космічних об'єктів, на яких різноманітність форм життя навіть більша, ніж на нашій планеті.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше повідомлялося про те, що вчені виявили найяскравішу наднову зірку у Всесвіті. ASASSN-15lh у два рази яскравіша за зафіксований раніше максимум для наднових, в тисячі разів яскравіша за "нормальних" наднових і в 50 разів яскравіша за нашу галактику Чумацький Шлях.