Японські вчені розробили роботизований хвіст для людей

08 серпня 14:11

Конструкція повинна допомогти балансувати тим, хто почав погано ходити.

 

Вчені з Університету Кейо створили роботизований хвіст для людей. За словами дослідників, конструкція повинна допомогти балансувати людям, які з якихось причин почали погано стояти на ногах, повідомляє Naked science.

Дослідники позиціонують свою розробку як альтернативу тростини. Створений вченими прототип нагадує хвіст морського коника, він використовує серію штучних хребців і чотири пневматичних м'язи. Кожен суглоб Arque складається з чотирьох захисних пластин і одного регульованого за вагою хребця.

У кожному суглобі пластини з'єднані разом за допомогою еластичних шнурів, в той час як хребці прикріплені до них за допомогою пружинного механізму для імітації опору деформації і стисливості скелета морського коника, а також для компенсації тангенціальних сил, які з'являються, коли пристрій починає рухатися.

Ще одним застосуванням хвоста є зміна центру ваги людини. Цю його особливість можна використовувати для підключення до віртуальної реальності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше розробники компанії навчили двоногого робота Atlas паркуру. Робот навчився перестрибувати через колоду і підійматися на високі сходи. У компанії стверджують, що Atlas застрибує на сходи висотою 40 сантиметрів без втрати темпу.