Адміністрацію стройгипермаркетів в Київській області покарали за порушення карантину

05 квiтня 08:03

Складені поліцією адмінпротоколи на директорів магазинів направлені до суду.

 

Поліція Київської області виявила порушення карантину в роботі будівельних гіпермаркетів міст Буча, Біла Церква та Боярка, повідомляє офіційний сайт обласної поліції.

За спостереженнями правоохоронців, дрібні та середні підприємці в Київській області припинили діяльність, дотримуючись карантину і усвідомлюючи відповідальність за створення небезпеки для життя і здоров'я громадян. Однак власники великих торгівельних мереж продовжують роботу не звертаючи увагу на введені обмеження і загрозу поширення інфекції.

Зокрема, поліцейські виявили і склали адміністративні протоколи на директорів декількох будівельних гіпермаркетів в містах Біла Церква, Боярка і Буча. Перші попередження поліції не вплинули на прагнення власників гіпермаркетів продовжувати торгівлю всупереч карантину, тому поліцейські зібрали докази, опитали свідків і склали адміністративні протоколи за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ці документи передані судам, винним буде загрожувати штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

В умовах поширення коронавірусу в Україні і посилення карантину, поліції і СБУ доводиться справлятися з такими злочинами як контрабанда масок і респіраторів, торгівля підробленими тестами, зростання шахрайства в інтернеті, а також численні випадки порушення карантину.