Доба в Донбасі: бойовики понад 20 разів порушили режим припинення вогню

19 жовтня 09:35

Обстріли відбувалися і на ділянці розведення у Золотому.

 

У Донбасі за минулу добу, 18 жовтня, бойовики російсько-окупаційних військ 21 раз порушили режим припинення вогню. Як повідомили в пресцентрі штабу ООС у Facebook, в результаті обстрілу противника втрат серед українських військовослужбовців немає.

Вказується, що позиції підрозділів ОС обстрілювали з заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82-мм, стрілецької зброї і гранатометів різних систем. Обстріли відбувалися у Водяного, Новотроїцького, Талаківки, Авдіївки, Березового, Красногорівки, Павлополя, Новолуганського, Луганського, Золотого-4, Кримського, Новотошківського, Троїцького.

З початку суботи, 19 жовтня, бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню. Обстріл здійснили в районі Золотого і Зайцевого. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Раніше голова МЗС Вадим Пристайко заявив, що погоджене 1 жовтня у Мінську розведення сил у Золотому та Петрівському не почнеться без додержання режиму "тиші". Щоб процес розпочався необхідно, аби режим припинення вогню зберігався упродовж семи днів, однак бойовики щоденно обстрілюють ділянки розведення.

У Кремлі вже заявили, що Москва не може гарантувати відведення російсько-терористичних військ від лінії розмежування в Донбасі.

Жителям "сірої зони"президент Володимир Зеленський особисто гарантував безпеку після відведення українських військових на позиції 2016 року. Своєю чергою голова Верховної Ради Дмитро Разумков поклав відповідальність за безпеку мирних мешканців населених пунктів, що залишаться у "сірій зоні", на поліцію і Національну гвардію.

Докладніше про реалізацію плану щодо розведення військ в Донбасі та його наслідки читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".