Доба в зоні ООС розпочалася з обстрілів бойовиків, гатили із заборонених мінометів

15 вересня 09:44

Минулої доби втрат унаслідок ворожих обстрілів не було.

 

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 14 вересня, 14 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі із заборонених Мінськими домовленостями мінометів і піхотного озброєння.

У районі відповідальності ОТУ "Схід" окупанти відкривали вогонь дев'ять разів. По захисниках Богданівки та Кам'янки гатили зі станкових протитанкових гранатометів, у першому випадку застосовували ще й стрілецьку зброю. Лише зі стрілецької зброї відкривали вогонь у районі Лебединського й Опитного.

З гранатометів різних систем і стрілецької зброї терористи двічі обстрілювали позиції Об'єднаних сил у районі Новотроїцького, з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї – тричі неподалік Водяного.

У районі відповідальності ОТУ "Північ" бойовики обстріляли українські укріплення п'ять разів. Вогнем з мінометів калібрів 120 і 82 мм та СПГ окупанти накривали опорні пункти українських військових поблизу Новотошківського.

Лише зі 120-мм мінометів бойовики обстрілювали оборонців Новолуганського, з 82-мм мінометів – Гладосового. З гранатометів різних систем і стрілецької зброї двічі відкривали вогонь у районі Південного.

Від початку поточної доби бандформування чотири рази обстріляли позиції ЗСУ: неподалік Зайцевого та Новолуганського - з мінометів калібру 82 мм, поблизу Авдіївки - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, у районі Новогнатівки – з автоматичних гранатометів.

Нагадаємо, з опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Воно стало вже 20-м від початку війни в Донбасі й на другу добу було порушено бойовиками. Усі перемир'я, які передували йому, також порушувалися терористами упродовж перших днів з моменту оголошення.