Двох українок викрили на передачі бойовикам інформації про сили ООС – СБУ

23 серпня 18:49

Мешканка підконтрольної території передавала дані бойовику "ЛНР".

 

Служба безпеки припинила протиправну діяльність двох українок, які передавали бойовикам "ЛНР" розвідувальні дані про задіяні в ООС підрозділи. Про це повідомляють у пресцентрі спецслужби у п'ятницю, 23 серпня.

Було отримано докази, що мешканка підконтрольної Україні території Луганської області збирала інформацію про сили та засоби силових структур і ЗСУ. Ці дані жінка передавала іншій громадянці України – бойовику так званої "4 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР".

Обом повідомили про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу. Матеріали скерували до суду.

Раніше у Донецькій області жителя Маріуполя засудили до дев'яти років позбавлення волі за здачу інтересів України. Чоловік з листопада 2014 по січень 2015 року за вказівкою бойовиків збирав інформацію про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців і військової техніки підрозділів, які брали участь в АТО.