Горіли автоцистерни з бензином: У ДСНС назвали причину вибухів у Деснянському районі Києва

23 вересня 00:30

В операції з ліквідації загоряння було задіяно пожежний поїзд.

 

Причиною вибухів, які було чутно в Деснянському районі Києва, стало загоряння автоцистерн із бензином і дизельним паливом. Пожежникам вдалося загасити вогонь близько опівночі, повідомили в прес-центрі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Інформація про пожежу на вулиці Віскозній, 3 надійшла о 21:55 неділі, 22 вересня. Операція з ліквідації загоряння тривала до 23:48. У ній було задіяно 75 осіб особового складу, 15 одиниць спецтехніки і пожежний поїзд.

За попередньою інформацією, жертв і постраждалих немає.

У прес-службі Київської міської державної адміністрації уточнили, що на території автостоянки горіли дев'ять автоцистерн, було зафіксовано розлив палива на площі 500 квадратних метрів.

У КМДА наголосили, що через сильну пожежу можливе задимлення на території Деснянського і Дарницького районів столиці.

Як повідомлялося, 11 вересня на території складу боєприпасів у Калинівці Вінницької області знову спалахнула пожежа. У зоні задимлення території технічної бази арсеналу було зафіксовано шість вибухів боєприпасів, вивезених на певну ділянку для подальшої утилізації. За попередньою інформацією, задимлення сталося через горіння близько двох гектарів сухої трави.