Кабмін виділив 2,65 млн гривень на утримання евакуйованих з Китаю

27 лютого 20:52

Кошти виділені на утримання евакуйованих українців.

 

Кабмін виділив 2,65 млн гривень на утримання евакуйованих з Китаю в обсервації в медцентрі "Нові Санжари". Про це повідомила прес-секретар прем'єр-міністра Діана Давитян, передають Українські новини.

"2,65 млн гривень були затверджені 17 лютого розпорядженням. Це на утримання людей", – зазначила вона.

В обсервації в медцентрі знаходяться 89 осіб, серед них водії, які супроводжували евакуйованих і медики. Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька також побажала залишитися з евакуйованими в медцентрі після протестів у Нових Санжарах 22 лютого. На своїй сторінці у Facebook міністр Скалецька інформує про те, як себе почувають і що їдять українці в карантині. За словами міністра, її перебування в Санжарах не зупиняє роботу міністерства.

Раніше повідомлялося про те, що всіх готей медцентру в Нових Санжарах перевірили на наявність коронавірусу. Всі 89 проб виявилися негативними. ВООЗ передала Україні тест-системи для перевірки 950 осіб на коронавірус. Першими тест-системи отримають західні регіони України-Чернівецька, Львівська та Тернопільська області.

Детальніше про те, як китайський вірус виявляє "хворі місця" української влади читайте в статті Ольги Дмитричевої "Санітарний контоль".