Командувач ВМС назвав терміни прибуття до України американських катерів Island

28 грудня 22:13

Українські моряки пройдуть курс підготовки на базі Берегової охорони США в Балтіморі.

 

Два патрульних катери класу Island, які у вересні були передані Україні Сполученими Штатами Америки, влітку наступного року прибудуть до Одеси, повідомив командувач Військово-морськими силами Збройних сил України Ігор Воронченко.

За його словами, українські моряки – члени екіпажів катерів пройдуть курс підготовки на базі Берегової охорони США у штаті Меріленд.

"У липні вони мають бути в Україні. Екіпажі готуються, узгоджено порядок доукомплектування цих кораблів і порядок спільної підготовки на базі в Балтіморі. Скориговано й останні заходи, які ми повинні зробити, щоб катери якомога швидше прибули до України", - розповів Воронченко в інтерв'ю Deutsche Welle, опублікованому в п'ятницю, 28 грудня.

Нагадаємо, у вересні на базі Бререгової охорони США в Балтіморі відбулася урочиста церемонія передачі Україні двох катерів класу Island.

Меморандум про передачу Україні патрульних катерів USCGC Cushing (WPB-1321) і USCGC Drummond (WPB-1323) підписали командувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко і віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макаллістер.

Катери були виведені зі складу Берегової охорони США в 2017 році та законсервовані.

Патрульні катери класу "Айленд" - це швидкохідні патрульні катери, що будувалися наприкінці 80-х – початку 90-х років для Берегової охорони США. Можуть розвивати швидкість до 54,6 км/год.

Особовий склад катери - до 18 моряків, у тому числі, три офіцери. На його озброєнні є автоматична артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster калібру 25 мм і два кулемети М2НВ калібру 12,7 мм Катер також обладнаний радіолокаційною станцією, на його борту є моторний човен.