МВС відкрило близько тисячі кримінальних справ за час виборів

23 серпня 19:32

Півсотні проваджень вже розглядаються в судах.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про те, що за час президентської і парламентської виборчих кампаній були відкриті 983 кримінальних провадження. Про це він заявив під час розширеного засідання колегії МВС.

"Тільки за результатами виявлених порушень у ході виборчої президентської кампанії слідчими Національної поліції було порушено 436 кримінальних проваджень. Станом на сьогодні 50 проваджень скеровано до суду, у 53 ровадженнях особам повідомлено про підозру, ще відносно 22 слідство триває", - сказав Аваков.

Він також повідомив, що за результатами позачергових парламентських виборів за фактами порушення виборчого процесу розпочато 547 кримінальних проваджень, у них 43 особам вже повідомлено про підозру.

Як повідомлялося, Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, скоєних на думку заявника п'ятим президентом України Петром Порошенком та головою Міністерства закордонних справ країни Павлом Клімкіним.