На Diamond Princess зросла кількість інфікованих коронавірусом українців

27 лютого 17:57

Стан хворих наразі задовільний.

 

Новим коронавірусом вже заразилися четверо українців з круїзного лайнера Diamond Princess, які були членами екіпажу. Про це повідомляє видання "ГОРДОН" з посиланням на відповідь пресслужби МЗС України.

"Станом на 26 лютого чотири громадянина України, у яких діагностовано наявність вірусу COVID-19, госпіталізовані в медичні установи Токіо. Зараз стан наших співвітчизників задовільний", – розповіли у відомстві.

Раніше повідомлялося про двох хворих українців.

Вказується, що інші українці продовжують перебувати на Diamond Princess. За даними посольства України в Японії, їм провели тестування на наявність коронавірусу, результати ще невідомі.

24 із 25 громадян України планують проходити карантин в Японії. Ще один українець поки не вийшов на зв'язок з дипломатами.

Станом на 27 лютого, за даними японського телеканалу NHK, коронавірус виявили у 700 пасажирів і членів екіпажу, вісім хворих померли.

Зазначимо, що раніше закінчився термін двотижневого карантину на Diamond Princess, почався процес висадки пасажирів. На борту перебувало 3700 осіб із 56 країн світу, з яких 2700 - пасажири, решта - члени екіпажу і обслуговуючий персонал. Режим карантину продовжили для окремих громадян.

Китайський коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція ZN.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.

Детальніше про готовність Україні протистояти коронавірусу COVID-19 читайте у матеріалі Ольги Дмитричевої "Санітарний контроль".