Найпопулярніша станція метро більше не "Вокзальна"

23 вересня 15:57

Червону лінію метрополітену, як завжди, відвідала найбільша кількість людей.

 

Згідно з даними від київського метрополітену, за 8 місяців 2019 року, найпопулярнішою станцією підземки стала станція "Академмістечко". Її відвідало 13 млн 743 тис. пасажирів, повідомили в прес-службі держкомпанії.

Так, більше всього пасажиропотоку зафіксували на "червоній" лінії метро. Станом на вересень цього року, понад 12 млн пасажирів спускалися в метро на станціях "Вокзальна" і "Лісова", а от найменше людей прийняла станція "Дніпро" - трохи більше 652 тисяч пасажирів. Завантаженість по всій "червоної" лінії склала 132 млн 234 тис. осіб.

Друге місце по популярності займає "синя" гілка метро. Вся завантаженість лінії склав 112 млн 311 тис. чоловік. Лідером серед пасажирів тут є станція "Мінська", яка розташована в Оболонському районі столиці. Цією станцією скористалися 10 млн 934 тис. киян і гостей столиці. Понад 9 млн поїздок було здійснено зі станцій "Почайна" та "Контрактова площа". Найменшу кількість пасажирів зафіксували на станції "Виставковий центр" - 3 млн 297 тис пасажирів.

Найменш завантаженої в столичному метро виявилася "зелена" лінія. Загруженость на цій лінії склала 77 млн 371 тис осіб. Але популярними серед пасажирів виявилися станції "Позняки" - 9 млн 730 тис і "Лук'янівська" - 9 млн 192 тис чол. Найменше поїздок було на станції "Червоний хутір" - 1 100 000.

Нагадаємо, 18 вересня колишній військовослужбовець СЗГ Олексій Белько погрожував підірвати міст Метро в Києві. Він стверджував, що автомобіль начинений вибухівкою, і розстріляв з карабіна поліцейський безпілотник.