Окупанти накрили мінометним вогнем українські позиції на Луганщині, поранено військовослужбовця

22 вересня 20:30

З початку доби противник 10 разів порушив режим припинення вогню.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують обстріли позицій Об'єднаних сил у Донецькій і Луганській областях, застосовуючи міномети, гранатомети і стрілецьку зброю. У неділю, 22 вересня, противник 10 разів порушив режим припинення вогню. У ході бойових дій поранення отримав один український військовослужбовець, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Шість збройних провокацій було зафіксовано в зоні оперативно-тактичної групи "Схід", чотири – в зоні відповідальності ОТУ "Північ".

Українські опорні пункти поблизу Залізного і Новгородського на Луганщині окупанти накрили вогнем з мінометів калібру 82 міліметри. По Кримському бойовики двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Позиції Збройних сил України на підступах до Докучаеєська на Донеччині ворог обстрілював з автоматичного станкового гранатомета, а Водяне – ще й зі стрілецької зброї. По Лебединському найманці двічі відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Миколаївки були зафіксовані дві провокації із застосуванням стрілецької зброї.

"Протягом поточної доби один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення середнього ступеня тяжкості", - повідомили в штабі.

Як повідомлялося, 17 липня учасники ТКГ у Мінську погодили початок "хлібного перемир'я" з півночі 21 липня, а також обговорили підготовку до обміну утримуваними особами.

У перший же день перемир'я бойовики обстріляли позиції ЗСУ з БМП, і двоє українських військовослужбовців загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої. 6 серпня в результаті обстрілу Павлополя загинули четверо українських морських піхотинців. Усього за час перемир'я в зоні ООС загинули 18 українських військовослужбовців.

Перед цим ТКГ 19 червня та 2 липня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я". Також росіяни зірвали оголошення "великоднього перемир'я".

Однак 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Однак після відведення військ вогнева активність окупантів в зоні ООС лише посилилася.

Детальніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".