Суд відправив під арешт третього підозрюваного у вбивстві п'ятирічної дитини

18 липня 15:58

Заарештований стверджує, що стріляв, але не в бік малолітнього Кирила Тлявова.

 

Голосіївський районний суд Києва у четвер, 18 липня, обрав запобіжний захід третьому підозрюваному у вбивстві п'ятирічного Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому Київської області, повідомляє Insider.

Третій підозрюваний – Дмитро Кривошей, він залишиться у СІЗО на два місяці. "Суд ухвалив клопотання про тримання під вартою задовольнити. Застосувати до Кривошея запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб", - сказала суддя Чередниченко.

Суд підтримав клопотання прокурорів, які просили заарештувати підозрюваного. Однак адвокат Кривошея наголошував на тому, що той не знає, де знаходиться зброя.

"Я дійсно стріляв, два постріли здійснював, але стріляв в столбову частину, де поле. Я не спричиняв нікому шкоди", - пояснив Дмитро Кривошей.

Він також просив не відправляти його у СІЗО, пояснюючи це тим, що працює весь тиждень. Але потерпіла наголосила на тому, що на слідчому експерименті Кривошей чітко казав, що він безробітний.

Дмитру Кривошею інкримінують статтю хуліганство, а не вбивство. Прокурори пояснили, чому.

"Якщо він каже, що зробив декілька пострілів в опору. Орган досудового розслідування стверджує, що це було саме хуліганство. Зброю на теперішній час не знайдено, але всі заходи проводяться. На те, що Кривошей був у стані алкогольного сп'яніння, вказують свідки. Кривошей є жителем села Циблі", - зазначив обвинувач.

Водночас слідством встановлена четверта особа, яка в момент трагедії перебувала у дворі, разом зі стрільцями. У прокуратурі Київської області повідомили, що це 16-річний неповнолітній, він не переховується від слідства. Йому також повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України, прокурори проситимуть для нього цілодобовий домашній арешт.

Як повідомлялося, 3 червня в київській лікарні, не приходячи до тями, помер п'ятирічний Кирило Тлявов. Смертельне вогнепальне поранення голови він дістав біля двору свого будинку у Переяслав-Хмельницькому 31 травня. За даними слідства, в дитину влучила куля, випущена п'яними співробітниками патрульної поліції, які стріляли по банках у сусідньому дворі.

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав підозрюваним поліцейським запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці без застави.

Докладніше про трагедію у Переяслав-Хмельницькому читайте у матеріалі Юлії Дузь "Запит на безпечне суспільство" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".