У День незалежності очільник МЗС Латвії пообіцяв Україні підтримку в боротьбі за цілісність

24 серпня 12:59

Едгар Рінкевич привітав Україну з Днем незалежності.

 

Латвія й надалі підтримуватиме Україну в боротьбі за територіальну цілісність та свободу, зазначив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс у Facebook. Очільник латвійського МЗС привітав Україну з Днем незалежності.

"Щиро вітаю Україну з Днем Незалежності, бажаю успіхів у боротьбі за свободу та територіальну цілісність, а також у процесі реформ. Латвiя пiдтримувала i пiдтримуватиме боротьбу Украïни!", - йдеться у повідомленні.

24 серпня українці відзначають 28-у річницю незалежності держави. Вперше свято відзначили 16 липня, адже саме в цей день 1990 року Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України. Вже наступного року 24 серпня УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України, і свято перенесли на цей день.

Цього року на День незалежності не було військового параду, але відбулася Хода гідності, у якій взяли участь українські виконавці та музичні колективи, військовослужбовці та представники громадських професій, а також президент Володимир Зеленський із сім'єю.

Також у Києві відбувся Марш захисників – ветеранів, волонтерів та родичів бійців, загиблих в Донбасі, захищаючи Україну від російської агресії. Організаторами Маршу виступили Рух ветеранів України та фонд "Повернись живим".

DT.UA зібрало перелік заходів, які відбудуться я у Києві з нагоди Дня Незалежності України.