У День незалежності України бойовики в Донбасі двічі обстріляли позиції ЗСУ

24 серпня 07:53

Жоден український військовий не постраждав.

 

Протягом минулої доби бойовики підтримуваних Росією незаконних формувань "ДНР" та "ЛНР" три рази обстріляли позиції ЗСУ в Донбасі, повідомив пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook. Ще два рази російсько-окупаційні війська обстріляли українських військових поточної доби.

"23 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці три рази порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил з гранатометів різних систем та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Бойовики двічі обстріляли позиції ЗСУ на східному напрямку, ще один раз на північному напрямку. Жоден з українських військових не постраждав.

В День незалежності України, 24 серпня, російсько-окупаційні війська двічі порушили "хлібне перемир'я".

З опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Воно стало вже 20-м від початку війни в Донбасі й на другу добу було порушено бойовиками. Усі перемир'я, які передували йому, також порушувалися терористами упродовж перших днів з моменту оголошення.

Спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік назвав "хлібне перемир'я" в Донбасі найефективнішим, за всі попередні. За його словами, через 30 днів після оголошення перемир'я, середнє число порушень режиму припинення вогню залишається значно нижчим, ніж було раніше. Також під час "перемир'я" не загинула жодна цивільна особа. Однак, за час "перемир'я" загинуло щонайменше шестеро українських військових.