У Донбасі поранено вісім українських військових — штаб ООС

18 сiчня 18:53

В результаті обстрілів 8 військовослужбовців збройних сил отримали поранення.

 

В зоні проведення операції Об'єднаних сил в Донбасі в результаті обстрілів було поранено 8 українських військових. Про це повідомляє прес-центр ООС в суботу, 18 січня, в Facebook.

За даними штабу, сьогодні бойовики 5 разів відкривали вогонь по підрозділам збройних сил, незважаючи на домовленості про всебічне і безстрокове припинення вогню в Донбасі.

"Сьогодні, 18 січня, в результаті ворожих обстрілів 8 військовослужбовців збройних сил отримали поранення", - розповіли в штабі.

"Чотири ворожі обстріли були зафіксовані в районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід", а саме: поблизу населеного пункту Піски - зі стрілецької зброї; поруч з Красногорівкою - зі станкового протитанкового гранатомета - 16 пострілів і озброєння БМП-1; неподалік Павлопполя - з БПЛА противник скинув два гранатометні постріли ВОГ-17 калібру 30 мм; в районі населеного пункту Василівка - зі стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

У штабі додали, що противник також обстріляв захисників населеного пункту Горіхове, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" з мінометів калібру 120 мм - 10 мін і автоматичних станкових гранатометів.

Як повідомлялося, 9 грудня у Парижі відбувся перший з 2016 року саміт у нормандському форматі. Учасники зустрічі підтримали припинення вогню, обмін у форматі "всіх на всіх" до 31 грудня, допуск Червоного Хреста до всіх утримуваних осіб, розведення військ на трьох ділянках, розширення мандата СММ ОБСЄ та продовження розмінування.