У Києві на станції метро "Майдан Незалежності" шукають вибухівку

24 серпня 19:15

Станцію і пересадку зачинено на вхід і вихід.

 

У Києві через повідомлення про замінування зачинено станцію метро "Майдан Незалежності" та пересадку, повідомляє прес-служба КП "Київський метрополітен".

"Увага! Станцію "Майдан Незалежності" + пересадку зачинено на вхід та вихід. Надійшов анонімний дзвінок про мінування! Перепрошуємо за незручності!", - йдеться у повідомленні на сторінці підприємства у Facebook.

Інформація про відкриття станції буде опублікована після завершення перевірки.

Зазначимо, 24 серпня у Києві на час урочистих заходів у зв'язку зі святкуванням 28-ї річниці Незалежності України було зачинено на вхід і вихід станцію "Майдан Незалежності". Планувалося також закриття станції "Хрещатик" на вулицю Інститутську та Алею Небесної сотні, однак згодом центральну станцію вирішили залишити відкритою.

У Нацполіції розповіли, що під час урочистостей 24 серпня отримали повідомлення про замінування Майдану Незалежності, однак за фактом перевірки воно виявилося неправдивим.

24 серпня українці відзначають 28-у річницю незалежності держави. Вперше свято відзначили 16 липня, адже саме в цей день 1990 року Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України. Вже наступного року 24 серпня УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України, і свято перенесли на цей день.

Цього року замість традиційного військового параду в центрі Києва відбулася Хода гідності, у якій взяли участь українські виконавці та музичні колективи, військовослужбовці та представники громадських професій.

Водночас Рух ветеранів України та фонд "Повернись живим" організували та провели альтернативу параду – Марш Захисників України. Його метою стало нагадування українцям, хто боронить країну від російської агресії.