У "ЛНР" вирішили не чекати 2 листопада і вже проводять "вибори"

30 жовтня 12:22

Виїзні псевдовибори вирішили провести раніше через нестачу фінансування. Вони будуть проходити весь тиждень.

 

В селі Медвежанка та селищі Володарськ 29 жовтня прихильники "ЛНР" організували виїзні "псевдовыборы". Як повідомляється на сайті терористичної організації "ЛНР", в приміщенні місцевого відділення пошти обладнано пересувну виборчу дільницю.

Повідомляється, що на "виборчій дільниці" знаходяться бойовики з автоматами, а також що жителі голосують за українськими паспортами.

За інформацією так званого "голови" мобільної "територіальної виборчої комісії", Олексія Сирова, рішення про проведення виїзного дострокового голосування прийнято через нестачу фінансування.

За його словами, голосування триватиме до неділі, за винятком суботи.

Як повідомлялося, Верховна Рада на закритому засіданні 16 вересня прийняла президентський закон про запровадження особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей строком на три роки, а також про проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня нинішнього року.

Пізніше стало відомо про те, що Київ пропонує Луганській і Донецькій областях прискорити проведення місцевих виборів, перенісши дату на 9 листопада.

Президент Петро Порошенко у зверненні про реалізацію мирного плану заявив, що вибори місцевих органів влади в Донбасі пройдуть згідно з українським законодавством і під наглядом міжнародних організацій.

Нагадаємо, самопроголошена "Донецька народна республіка" відмовилася переносити вибори "верховної ради" і "глави республіки" з 2 на 9 листопада.

Як повідомлялося, 5 вересня в Мінську був підписаний протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 того ж дня.