У МОЗ заявили, що немає причин говорити про зараження коронавірусом мешканки Чернівців

25 лютого 19:23

Проте результати тесту все ще невідомі.

 

Виконуюча обов'язки директора Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Гопко заявила про те, що поки немає ніяких підстав вважати, що госпіталізована жінка, яка приїхала з Італії, заразилася "китайським" коронавірусом. Вона також повідомила про те, що в пункті пропуску "Порубне" вже почали вимірювати температуру людям, які прибувають з країн, де зафіксовані випадки зараження коронавірусом.

У свою чергу заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак заявила, що на даний момент на території Буковини коронавірусу не виявили. У пресслужбі ОДА зазначили, що за госпіталізованою жінкою медики поки спостерігають.

"Жінка прилетіла з італійського міста Бергамо в Сучаву, а звідти автомобілем вирушила в Чернівці. Оскільки вона могла контактувати з інфікованими коронавірусом, її ізолювали. Пацієнтка отримує адекватне лікування, взяті матеріали для усіх необхідних досліджень, чекаємо на результати, - процитували в пресслужбі Чернівецької ОДА заступницю директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Марію Поліщук.

Читайте також: Перший факт коронавірусу зафіксували у Швейцарії

Нагадаємо, мешканка Чернівців звернулася до лікарів через підвищену температуру, повідомивши при цьому, що нещодавно повернулася з Італії. Її госпіталізували в інфекційне відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні для проведення тесту на коронавірус Covid-2019.

В Італії зафіксували спалах "китайського" коронавірусу, яким на даний момент заразилися близько 300 осіб. Причиною розповсюдження вірусної інфекції стало порушення протиепідемічних заходів в одній з лікарень.

Найбільше випадків зараження Covid-2019 зафіксували на півночі Італії: 206 осіб у Ломбардії, 38 – у Венето, 21 – в Емілії-Романьї. Сім осіб заразилися вірусом в провінціях П'ємонт, Больцано, Тренто і Римі. Семеро людей померли від ускладнень захворювання.