У Росії знову затримали якутського шамана, який зібрався виганяти Путіна

11 грудня 01:59

Щоб затримати Олександра Габишева, співробітники ФСБ перекрили федеральну трасу.

 

У Росії затримали якутського шамана Олександра Габишева, який прямував до Москви "виганяти Путіна", повідомляє "МБХ Медіа". Шаман оголосив президента РФ Володимира Путіна "демоном", якого вінзбирається "вигнати" з Кремля.

ФСБ затримала Габишева в Якутії в ніч на 10 грудня. Щоб зупинити шамана, федеральну трасу перекрили поліцейськими автомобілями.

Напередодні співробітники Федеральної служби безпеки приходили додому до сестри шамана і безуспішно намагалися вручити їй виклик на допит, виписаний на ім'я брата.

Якутський шаман Олександр Габишев вирушив пішки до Москви "виганяти Путіна" в березні цього року. Незабаром у нього з'явилися попутники і послідовники, Габишев викликав інтерес у мешканців населених пунктів, через який він проходив. Люди зустрічали його як знаменитість і скаржилися на владу. Влітку йому намагалися протистояти лояльні до влади бурятські шамани з громади "Тенгері".

У липні Габишев виступив на мітингу "Росія без Путіна" в Читі.

У вересні поліція розігнала в Улан-Уде мітинг на підтримку Габишева. Протестувальники вимагали відставки мера міста.

19 вересня Габишева затримала ФСБ. Шамана помістили до психіатричної лікарні, після чого його оголосили божевільним. Тим не менш, проти Габишева завели кримінальну справу за "екстремістською" статтею КК РФ.

У грудні якутський шаман відновив свою похід на Москву.