У США розкрили програму візиту Помпео в Україну

30 грудня 19:41

Першу зупинку в рамках турне Помпео здійснить в Україні.

 

У Державному департаменті США оприлюднили програму робочої поїздки держсекретаря Майка Помпео в Європу і Південно-Центральну Азію. Про це повідомляє прес-служба Державного департаменту.

"Секретар Помпео поїде до Києва 3 грудня, де зустрінеться з президентом Зеленським, міністром закордонних справ Пристайком та міністром оборони Загороднюком, щоб підтвердити підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Помпео візьме участь у церемонії покладання вінків в Свято-Михайлівському соборі на честь загиблих в Донбасі, а також зустрінеться з лідерами релігійних, громадських та ділових кіл для обговорення питань прав людини, інвестиційного клімату та програми реформ уряду.

Після цього, 4 січня, держсекретар вирушить до Мінська, а вже 5 січня буде зустрічатися з казахськими чиновниками в Нур-Султана. На 5-6 січня запланований візит в Ташкент, столицю Узбекистану. 7 січня секретар відправиться в Нікосію, столицю Республіки Кіпр.

Читайте також: Помпео заявив Лаврову про те, що Крим - це Україна

Раніше журнал Politico написав про те, що Майк Помпео прилетить в Україну в січні 2020 року. Поїздка стане першим візитом Помпео в Київ в якості глави американської дипломатії. Перед цим журнал писав, що чиновники адміністрації президента Дональда Трампа роблять кроки по стабілізації відносин США з Україною на тлі розслідування справи про імпічмент, яка серйозно зашкодив відносинам між країнами.