У ЗСУ зафіксували першу смерть від коронавірусу

07 квiтня 12:30

Померла жінка з 20 березня перебувала на амбулаторному лікуванні з діагнозом ГРЗ.

 

У лавах Збройних силах України зафіксували першу смерть від коронавірусу. Померла працівниця ЗСУ однієї з військових частин з Івано-Франківської області, передають у Генеральному штабі у вівторок, 7 квітня.

"Станом на 07.00 7 квітня у Збройних силах зареєстровано 4 випадки захворювання гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS CoV 2, з них 1 летальний".

Наголошується, що померла жінка з 20 березня перебувала на амбулаторному лікуванні з діагнозом ГРЗ. 27 березня її стан погіршився, і жінку госпіталізували у ЦРЛ міста Надвірна, 30 березня її перевели в реанімаційне відділення, 6 квітня о 6.00 вона померла.

Діагноз COVID-19 у працівниці ЗСУ підтвердили увечері 6 квітня.

Також відомо, що на ізоляції знаходиться 87 представників ЗСУ.

За словами медиків, інфекція поширюється при епізодичних зустрічах з близькими людьми, які не входять в коло осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або живете разом.

Перші два випадки зараження коронавірусом у Збройних силах України зафіксували 1 і 2 квітня. Діагноз COVID-19 поставили лікарю Хмельницького військового госпіталю і військовослужбовцю Київського гарнізону.

Раніше так звана влада "ДНР" повідомила про перший офіційний випадок зараження коронавірусною інфекцією. Інфікована жінка приїхала з Москви з чоловіком і сином і в середу, 29 лютого.

Також окупаційна влада Донбасу заявляла, що в окремих районах ОРДЛО під наглядом лікарів перебувають майже 8 тисяч чоловік.