Українців попереджають про погану видимість через туман

21 жовтня 13:55

ДСНС оголосила жовтий рівень небезпеки.

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила про погіршення погодних умов та оголосила в Україні жовтий рівень небезпеки. У пресслужбі ДСНС повідомили суттєве погіршення видимості через сильні тумани.

"За прогнозами УкрГідрометценту, у першій половині дня 21 жовтня в Україні, крім крайнього заходу, утримається туман, видимість 200-500 м (І рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться у повідомленні.

Аналогічна погода в Україні збережеться й у вівторок, 22 жовтня. Як стверджують активісти, вранці 21 жовтня Україну накрила хмара чадного газу. Поширення чадних газів не збігається з поширенням туману, який не є небезпечним.

За різними версіями, причиною появи хмари є спалювання стерні та листя і скупчення машин. Але жодна з версій поки що не підтвердилася. Своєю чергою прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що гранично допустимі норми забруднення повітря в Києві не перевищені.

Водіям під час керування автомобілем в тумані рекомендують дотримуватися наступних порад:

знизити швидкість руху; за наявності протитуманних фар включити їх спільно з ближнім світлом; тримати безпечну дистанцію з іншими автомобілями; при зупинці включити аварійну світлову сигналізацію; уникати різких маневрів на дорозі.

Нагадаємо, о другій половині жовтня в Україну традиційно прийшло "бабине літо". У Києві за цей час було побито вже три температурних рекорди. Температура близько 24 °С є характерною для середини серпня, але не для жовтня.