Урядова комісія повинна встановити причини пожежі в Одесі

06 грудня 10:29

Комісія також має надати допомогу родинам постраждалих.

 

Причини масштабної пожежі в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу з'ясовуватиме створена урядова комісія. Як повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ, прем'єр-міністр Олексій Гончарук підтримав відповідну ініціативу голови МВС Арсена Авакова.

Комісія повинна надати допомогу сім'ям постраждалих і встановити причини пожежі. До її складу увійшли: перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий (голова), міністр освіти і науки Ганна Новосад, міністр розвитку і економіки Тимофій Милованов, міністр розвитку громад і територій Альона Бабак, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, міністр соцполітики Юлія Соколовська, голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Нацполіції Ігор Клименко і представники Одеської облдержадміністрації.

Нагадаємо, масштабна пожежа в шестиповерховому будинку на розі вулиць Пушкінської та Троїцької в Одесі спалахнула на третьому поверсі будівлі близько 10:00 середи, 4 грудня. До вечора займання вдалося локалізувати. Загинуло дві людини, ще 13 зниклих продовжують розшукувати.

Пам'ятка архітектури відома як прибутковий будинок Асвадурова, зараз у ньому розташовуються офіси фірм, Інститут морської біології, філія Інституту археології НАН України й Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки) КК.

Докладніше про ліквідацію пожежі, її причини і постраждалих читайте у спецтемі DT.UA і матеріалі "Трагедія в центрі Одеси: що відомо про пожежу в економічному коледжі".