В Офісі президента створили Раду щодо захисту свободи слова

17 вересня 00:05

До складу тимчасової ради увійшли 15 осіб.

 

В Офісі президента створили тимчасову Громадську раду, в завдання якої входить розробка положення про Громадську раду з питань свободи слова та захисту журналістів. Про це повідомляє Укрінформ.

Тимчасова Громадська рада буде формувати положення, фактичний функціонал Громадської ради з питань свободи слова та захисту журналістів.

Рада має розробити критерії, хто власне є журналістом. Потрібна своєрідна ліцензія на заняття журналістикою. Як формувати єдині стандарти журналістики і як допоможе формалізація редакційної політики уникати порушення стандарту.

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський заявив про те, що "престиж журналістської професії помітно впав за останні роки. Журналістській професії слід повернути повагу".

До складу Ради увійшли 15 осіб, серед яких представники медіа, громадських медійних організацій, а також по одному представнику від Офісу президента, Незалежної медіа-профспілки та НСЖУ.

Членами Ради від медіа-спільноти стали Наталія Гуменюк, Вадим Миський, Наталя Влащенко, Павло Єлізаров, Михайло Ткач, Данило Яневський. Від медійних громадських організацій до складу Ради увійшли: Тетяна Лебедєва, Світлана Остапа, Діана Дуцик, Тарас Шевченко, Тетяна Попова, Олександр Бурмагін.

Офіс президента в Раді представляє Максим Кречетов, від НСЖУ увійде Сергій Томіленко, а від медіа-профспілки Сергій Штурхецький.

Як повідомлялося, раніше журналісти виступили проти призначення Нестора Шуфрича головою Комітету із захисту свободи слова.