В Угорщині потрапив в аварію автобус з українцями, десятеро постраждалих

20 жовтня 13:27

Шестеро українців отримали важкі травми, трьох із них невідкладно прооперували, зараз загрози для їх життя немає.

 

В Угорщині вночі 19 жовтня мікроавтобус з українцями вилетів з траси та протаранив дерево, повідомляє "Укрінформ". Унаслідок зіткнення постраждали десятеро людей, понад половину з них ушпиталили у важкому стані.

За версію угорської поліції, водій мікроавтобусу перевищив швидкість і на перехресті не впорався із керуванням. Аварія сталася біля села Пацин на сході Угорщину, поблизу кордону зі Словаччиною.

"В результаті ДТП постраждали 10 громадян України: шість осіб отримали важкі травми, чотири – легкі… Трьом громадянам були зроблені невідкладні операції… Громадяни України після операції в тяжкому стані, але загрози їхньому життю немає", - розповів у коментарі "Mukachevo.net" директор департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Постраждалих українців доправили до лікарні міста Мішкольц регіону Боршод-Абауй-Земплен. За словами дипломата, усі вони перебували у свідомості, самостійно сповістили рідних і тримають з ними зв'язок.

Зазначимо, наші співвітчизники доволі часто потрапляють в аварії за кордоном. Зазвичай ДТП стаються за участі автобусів і мікроавтобусів із туристами чи заробітчанами. Причиною аварій найчастіше стають порушення правил дорожнього руху.

Докладніше про смертність від ДТП читайте в статті Ольги Скрипник "Кінські сили vs людське життя" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".