В Україні число хворих на коронавірус зросло до 1892

09 квiтня 09:33

Найбільше хворих у Чернівецькій області.

 

За добу коронавірус діагностували ще у 224 осіб. Станом на четвер, 9 квітня, в Україні всього зафіксовано 1892 випадків захворювання на COVID-19. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

"За даними ЦГЗ, станом на 9:00 9 квітня в Україні 1892 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 57 летальних, 45 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 224 нових випадки", - йдеться в повідомленні.

Епіцентрами з найбільшим числом хворих і раніше залишаються Київ (300 випадків), Чернівецька (302 випадки) й Івано-Франківська (218 випадків) області.

Раніше у МОЗ розповіли, при яких симптомах пацієнтів з підозрою на коронавірус або вже з підтвердженим діагнозом COVID-19 госпіталізують. Госпіталізація показана, якщо: спостерігається перебіг хвороби середньої тяжкості чи тяжкий; є клініко-лабораторні дані сепсису та/або септичного шоку; клініко-лабораторні дані серцевої недостатності, крім дихальної; пацієнт, незалежно від тяжкості стану, відноситься до групи ризику розвитку ускладнень: цукровий діабет, хронічна патологія дихальної і серцево-судинної систем, ниркова недостатність, аутоімунні захворювання, важкі алергічні хвороби, онкологічні захворювання тощо; у пацієнта, незалежно від тяжкості стану, відзначається підвищення температури, вище 38 °С.

Нагадаємо, в Україні з 12 березня діє карантин. Зокрема в країні заборонені регулярні і нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні. Також заборонені залізничні перевезення, припинено авіасполучення як внутрішнє, так і міжнародне.

При цьому 16 березня Україна закрила кордони для іноземців. В рамках заборони на територію країни не можуть в'їхати іноземці та громадяни без громадянства. В кінці березня Україна повністю закрила свої кордони.