Високопосадовець одного з міністерств незаконно передавав таємні документи — СБУ

02 квiтня 14:47

Чиновник є державним службовцем категорії "А".

 

Служба безпеки України викрила на незаконній передачі таємних документів високопосадовця одного із міністерств України. Про це повідомила пресслужба СБУ в четвер, 2 квітня.

"У межах кримінального провадження правоохоронці встановили, що високопосадовець, державний службовець категорії "А", скопіював та переслав електронною поштою, поки що невстановленим особам, таємний документ", - йдеться у у звіті правоохоронців.

Зазначається, що документ стосується комплексу заходів Міністерства оборони України, прикордонних, правоохоронних та інших органів державної влади щодо захисту національних інтересів на півдні та сході України, у Чорному та Азовському морях і Керченській протоці.

"Своїми діями чиновник завдав шкоди суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України", - резюмували в СБУ.

Крім того, у робочому кабінеті та за місцем проживання держслужбовця вже проведені слідчі дії.

"Правоохоронці вилучили мобільний телефон і електронний планшет, в яких виявлено переправлений таємний документ та інші службові документи з грифом "Для службового користування", - зазначили в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що високопосадовець Військово-морських сил України передавав інформацію про військових моряків та командування Військово-морських сил до ФСБ Росії. Його вербували люди, які у 2014 році зрадили СБУ та перейшли на сторону Росії.