З Богданівки вивели понад 40 військовослужбовців і три БМП

12 листопада 00:14

Об'єднані сили завершили переміщення особового складу і техніки на нові позиції.

 

Командування Об'єднаних сил завершило переміщення особового складу, техніки і озброєнь на нові позиції в рамках розведення сил і засобів на ділянці №3 у районі Богданівки і Петрівського Донецької області.

Протягом трьох днів, з 9 по 11 листопада, Богданівку залишили 42 військовослужбовців Збройних сил України із 48 одиницями зброї, три бойові машини піхоти БМП-2 і два вантажних автомобілі "Урал", повідомляє прес-центр штабу ООС.

Відведення особового складу та озброєнь проводилося під наглядом представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як повідомлялося, опівдні 9 листопада почалося розведення військ у районі Богданівки і Петрівського на Донеччині. Відведенню підлягають 42 українських бійці і три бойових машини піхоти. Військовослужбовці мають відійти на 1 км від своїх позицій і зайняти нові.

З 29 по 31 жовтня тривало розведення в районі Золотого на Луганщині. Займані позиції залишив 21 військовослужбовець Збройних сил України. Відведення ЗСУ почалося незважаючи на відсутність семиденного режиму "тиші" і регулярні обстріли бойовиків.

У червні, ще до узгодження чергового "хлібного перемир'я", українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської.

Детальніше про відведення підрозділів Об'єднаних сил із займаних позицій і прогнозовані наслідки цього кроку читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".