За добу окупанти 12 разів порушили режим припинення вогню в Донбасі – штаб ООС

25 сiчня 09:34

Один український військовослужбовець отримав поранення.

 

В Донбасі бойовики російсько-окупаційних військ 12 разів порушили режим припинення вогню за минулу добу, 24 січня. Як повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил, в результаті обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення.

Противник обстріляв українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Також були помічені снайпери.

Обстрілів зазнали околиці Талаківки, Пісків, Павлополя, Опитного, Невельського, Новолуганського, Луганського і Оріхового.

З початку поточної доби, 25 січня, окупанти зі станкового протитанкового гранатомета здійснили п'ять пострілів по позиціях захисників Павлополя, втрат серед Об'єднаних сил немає.

На останньому в 2019 році засіданні ТКГ сторони не домовилися про дату чергового перемир'я. Натомість ТКГ підтвердила прихильність оголошеному ще в липні "хлібному перемир'ю" за час якого в зоні ООС загинули 50 українських військовослужбовців і один мирний мешканець.

26 червня, ще до узгодження "перемир'я",українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Однак після відведення військ вогнева активність окупантів в зоні ООС лише посилилася. З 29 по 31 жовтня тривало відведення ЗСУ від Золотого на Луганщині, 9-11 листопада відбулося розведення в районі Богданівки і Петрівського на Донеччині.

Детальніше про виведення підрозділів Об'єднаних сил з займаних позицій і прогнозовані наслідки цього кроку читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?".