Джуліані просив Білий дім про візу для Шокіна, щоб він "розкрив бруд про демократів"

20 жовтня 03:42

Держдеп відмовив у задоволенні запиту Джуліані, і віза Шокіну видана не була

 

Внутрішні розбірки у США зачепили Україну набагато глибше, ніж це може здатися, і все це не кращим чином позначається на політичному кліматі двох країн.

У січні 2019 року адвокат президента США Рудольф Джуліані просив Держдепартамент і Білий дім видати візу екс-генпрокурору України Віктору Шокіну для поїздки в США.

Про це повідомляє CNN з посиланням на чотири джерела, знайомих з показаннями заступника помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Джорджа Кента перед членами комітетів Палати представників Конгресу США в рамках розслідування справи про імпічмент Дональда Трампа.

За даними ЗМІ, Кент заявив, що Держдеп відмовив у задоволенні запиту Джуліані і візу видано не було.

"Після цього Джуліані звернувся до Білого дому з проханням скасувати це рішення. Після консультацій у Білому домі також ухвалили рішення відмовити. Візу Шокіну так і не було видано, хоча Джуліані врешті-решт поспілкувався з Шокіним за допомогою Skype", - повідомляє CNN з посиланням на поінформоване джерело.

Сам Джуліані дану інформацію не прокоментував, повідомляє CNN, Білий дім на запит про коментар також не відповів.

Раніше Джуліані заявляв, що хотів особисто поспілкуватися з Шокіним, тому що той "обіцяв "розкрити бруд" про демократів": за словами Джуліані, у своєму скайп-інтерв'ю від 23 січня Шокін надав інформацію про ймовірну "координацію між демократами і людьми в Україні", а також про сина Байдена Хантера.

Дочка екс-генпрокурора Віктора Шокіна, громадянка США Аліна Шокіна планувала подати судовий позов проти колишнього американського віце-президента Джо Байдена про захист честі та гідності.

Цю інформацію підтвердив сам Шокін.

Шокін дав зрозуміти, що члени його сім'ї визнали образливим висловлювання Байдена, який, розповідаючи про обставини відставки екс-генпрокурора назвав того "сучим сином".