Ердоган зустрінеться з Трампом, всупереч визнанню геноциду вірмен

07 листопада 10:30

Глава республіки має бути у Вашингтоні 13 листопада на запрошення президента США. Із-за військової операції в Сирії, яку проводила Туреччина, відносини між лідерами Туреччини і США стали напруженими.

 

Американський лідер Дональд Трамп і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган домовилися про зустріч у Вашингтоні США 13 листопада. Глави двох країн домовилися про зустрічі під час телефонної розмови, повідомила прес-служба турецького лідера.

Пропозицію зустрітися ініціював Трамп.

Варто відзначити, що через військової операції в Сирії, яку проводила Туреччина, відносини між лідерами Туреччини і США стали напруженими.

У ході зустрічі планується обговорити питання двосторонньої співпраці, а також – регіональні події.

Як сообалось раніше, за словами трьох турецьких чиновників, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган може скасувати візит до США після схвалення Конгресом нових антитурецьких санкцій та визнання геноциду вірмен в Османській імперії.

В свою чергу, влада Туреччини засудили рішення Палати представників США визнати масові вбивства вірмен Османською імперією геноцидом, заявивши, що це завдасть шкоди "критичним" відносин між союзниками по НАТО.