Канада докладе всіх зусиль для забезпечення належного розслідування авіакатастрофи МАУ в Ірані — радник Трюдо

08 квiтня 06:52

Канада не заспокоїться, поки не буде забезпечена прозорість розслідування.

 

Спецрадник прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо з питань авіакатастрофи МАУ в Ірані Ральф Гудейл заявив, що Канада докладе всіх зусиль для забезпечення належного розслідування та підтримки родичів жертв катастрофи, передає CBC News.

"Ми не будемо шкодувати зусиль. Канада не заспокоїться, поки не буде проведено належне розслідування, забезпечена прозорість і необхідна підзвітність - і поки не виплатять відповідну компенсацію родичам", - сказав він.

Зазначимо, колишній міністр громадської безпеки Канади Ральф Гудейл був призначений Джастіном Трюдо на посаду радника в кінці березня. Крім контролю за ходом розслідування і виплатою компенсацій владою Ірану, Гудейла також уповноважили розробити принципи, якими буде керуватися Канада, реагуючи на можливі міжнародні авіакатастрофи.

Уранці 8 січня в Ірані зазнав аварії Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України", що летів з Тегерана до Києва. В авіакатастрофі загинуло 11 громадян України – двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Крім українців на борту літака перебували громадяни Ірану, Канади, Німеччини, Великобританії, Швеції та Афганістан: всього 176 осіб.

Спершу Іран заперечив свою причетність до катастрофи. Однак 11 січня командувач аерокосмічними силами Корпусу вартових Ісламської революції Амір Алі Хаджізаде взяв на себе всю відповідальність за катастрофу. Згідно з офіційною версією, цивільний борт збили помилково.

Детальніше про катастрофу і ситуацію на Близькому Сході читайте в матеріалі Сергія Немирича "Жвавий жах 2020".